Hoppa till huvudinnehåll

Solceller företag - finansiering

Funderar du att skaffa solceller?

Dags att köpa solceller?

Just nu bjuder vi på uppläggningsavgiften (värde cirka 2500 kr) när du lånar pengar till solceller. Kontakta oss så berättar vi mer. Erbjudandet gäller fram till 31 december 2020.

Framåt då. Framåt nu.

Fler och fler företag investerar i solpaneler. Man gör det för miljön och för att sänka sina elkostnader. För många blir satsningen på förnybar energi dessutom en intäktskälla. Solceller passar många företag. Har du dessutom en verksamhet med hög förbrukning på sommaren, finns det förstås extra stor potential.

Vi vill uppmuntra företagen att göra hållbara val som bidrar till en bättre miljö. Därför ser vi positivt på investeringar i solceller..

1. Lönsam investering

Du som har egen elförbrukning får lägre och jämnare energikostnader från dag ett. Efter cirka 10 år är ditt solcellssystem betalt, förutsatt att du får statligt stöd. Du kan dessutom sälja din överskottsel.

2. Större frihet och lägre energikostnader

När du producerar egen el blir du mindre beroende av elmarknadens upp- och nedgångar.

3. Insats för miljön

Du hjälper till att öka andelen förnybar energi i samhället, samtidigt som du inspirerar fler att ta steget mot en mer hållbar livsstil.

4. Okomplicerat

När solcellerna väl är på plats är de i princip självgående. Det finns inga rörliga delar som måste underhållas eller kan gå sönder. Inget bränsle behöver tillföras och det bildas inga utsläpp, ljud eller lukter. Hållbarheten är lång – runt 30 år. Växelriktaren kan dock behöva bytas efter 10-15 år.

5. Stärker företagets hållbarhetsprofil

Solceller är bra för miljön och visar på ditt företags engagemang att bidra till en mer hållbar värld.

6. Regeringen förlänger solcellsstödet till kommuner och företag

I höstbudgeten föreslår regeringen att 260 miljoner kronor ska gå till stöd till kommuner och företag under 2021. Regeringen återkommer till hur stödet ska utformas och fördelas.
 

Solceller företag - tips!